Aquador 32 med Yanmar som inte växlar

Fråga: Såg er video på Youtube där ni hade haft inne en Aquador 32 med Yanmar motor som inte växlar.


Jag tänkte fråga er lite vad det var för problem då jag har exakt samma problem med min Aquador 32, sitter för övrigt en Yanmar 6LY3-UTP monterad. Problemet började redan förra hösten för ca 11 månader sedan och varvet har fortfarande inte hittat problemet.

Det är elektroniskt reglage samma som i videon och händer inget när jag lägger i växeln har ni något tips på vad det kan vara?

Svar: Det är jättesvårt att säga man måste nästan vara i båten och göra en felsökning. Det kan räcka med en enkel kalibrering för att få det att fungera men det kan krävas lite mer felsökning. Hur som helst ang. detta problem så är det bara auktoriserad Yanmar verkstad som har verktygen och programvarorna för att lösa problemet skulle jag säga. Det är iof beroende på problem men den första felsökningen kräver programvaror har man inte det blir det inte effektivt.

Nu var det iof så att i vårat fall så hade även denna Aquador varit inne på auktoriserad Yanmarverkstad. Vi håller på mycket med Yanmar, mer än de flesta skulle jag säga så vi har samlat på oss en del erfarenhet vilket också är bra vid felsökning och reparation 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *